Home Política Espluga de Francolí Som Espluga proposa impulsar una plataforma territorial a favor del transport públic

Som Espluga proposa impulsar una plataforma territorial a favor del transport públic

0
Som Espluga proposa impulsar una plataforma territorial a favor del transport públic

Som Espluga vol promoure la creació d’una plataforma entre les administracions locals del territori a favor del transport públic. Sobretot per impulsar el ferrocarril ja que actualment només fan parada a l’Espluga cinc regionals direcció Lleida i cinc més cap a Barcelona. La número dos de la candidatura, Aida Morgades, ha explicat que volen “fer una plataforma amb els ajuntaments per fer pressió a la Generalitat i a l’Estat perquè es millori el servei ferroviari i el transport amb bus”.  

ÀUDIO: Aida Morgades proposa impulsar una plataforma territorial a favor del transport públic

Aquesta és una de les propostes que ha llançat Som Espluga aquest dijous al vespre a l’acte central de campanya de la formació. L’han organitzat al carrer Torres Jordi i en format d’entrevistes, han desgranat el programa electoral. En sintonia amb la proposta sobre el transport públic, el cap de llista, Josep Maria Vidal, ha destacat que des de Som treballen amb altres candidatures del territori per “impulsar la comarca”.

Morgades també ha parlat de la mobilitat pel centre del municipi tot explicant que aposten per un sistema de sentit únic que “faciliti la circulació i augmenti l’aparcament”. 

Comissió de memòria històrica

El número tres, Enric Mercadé, ha resseguit els punts referents a cultura. Ha posat èmfasi amb la creació d’una comissió de memòria històrica “que vetlli per la nostra memòria, per aquelles coses que van passar aquí a l’espluga i que si no conservem, s’oblidaran”. En el mateix àmbit, ha dit que han de “teixir aliances estretes amb el Museu de la Vida Rural”.

ÀUDIO: Enric Mercadé explica la comissió de memòria històrica

Els de Som també volen reordenar els espais de la Biblioteca Ramon Muntanyola perquè “tothom pugui gaudir i passar-s’ho bé i al mateix temps sigui un lloc d’estudi”, ha dit Mercadé. A més a més, han proposat ampliar els horaris d’obertura. En una altra línia, el candidat ha subratllat que cal posar en valor els productes locals, destacant els carquinyolis.

Finalment, el diputat al Parlament per ERC i espluguí Ferran Civit, ha clos l’acte fent bandera del “no” a Iceta perquè el socialista presideixi el Senat. Ha recordat la votació del matí a l’hemicicle on la majoria del Parlament s’ha oposat a què el secretari del PSC sigui designat senador. Ha reclamat poder tornar cada dia a l’Espluga a dormir, ell que passa la setmana a Barcelona i ha insistit que per això calen uns “bons serveis”. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here