Eleccions Municipals

Matí electoral a l’Espluga de Francolí

Des de les 9 del matí d’aquest diumenge dia 26 de maig de 2019, els espluguins i espluguines han començat a apropar-se a l’escola Martí i Poch, seu electoral del municipi. Un cop obertes les portes i constituïdes les meses electorals, els alcaldables s’han apropat a votar.

El més matiner ha estat Jordi Torre, de Junts per l’Espluga, d’altra banda, i acompanyat per algunes persones properes, Josep Maria Vidal, alcaldable de Som Espluga, ha estat el segon en arribar. Jaume Vendrell, d’Espluga Viva, i Francesc Sánchez, de Nova Espluga, han votat passades les 10 del matí.

A partir de les 11 h, el col·legi electoral ha començat a omplir-se. Coincidint amb el programa especial d’aquesta casa, conduït per Òscar Palau, a les 12 h, el Martí Poch ha viscut el moment de més concentració d’electors, amb cues a les meses.

L’EFMR ha recollit l’ambient del matí coversant amb diversos espluguins que s’han apropat a votar. Adrià Roca, suplent de Som Espluga, ha estat un d’ells. Segons Roca, “de moment la participació està sent alta, sobretot està venint gent gran que acostuma a votar més d’hora”. Fespecte a la importància de votar ha comentat que “les municipals són en les que triem més directament els nostres representants i que és important venir a votar”.

ÀUDIO: Adrià Roca parla sobre com ha viscut el matí al col·legi

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/Adria-roca.wav

Altrament, Albert Sanahuja de Junts per l’Espluga de Francolí, ha explicat que avui és el primer cop que viu unes eleccions com a apoderat d’un grup polític. Ell, en canvi, creu que “l’afluència de gent és encara una mica baixa, més o menys una setantena o vuitantena de persones han votat a les meses, suposo que la gent s’espera més al migdia”, ha dit.

ÀUDIO: Albert Sanahuja parla de l’afluència de gent

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/Albert-Sanahuja.wav

Maties Morgades, espluguí resident a Figueres, també ha dit la seva. Ha assegurat que no tenia molta intenció d’anar a votar perquè se sent desenganyat: “estic bastant desenganyat amb el tema de la política, per les generals ja no vaig anar-hi”, no obstant ha comentat que creu que aquesta vegada és diferent, “sobretot després del que està passant a Catalunya i Espanya”. Tot i el desencantament, Maties ha acabat votant.

ÀUDIO: Maties Morgades parla del seu desecantament pel que fa a la política

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/Maties.wav
Exit mobile version