Home Política Conca de Barberà Esquerra guanya en vots però empata amb Junts al Consell Comarcal de la Conca

Esquerra guanya en vots però empata amb Junts al Consell Comarcal de la Conca

0
Esquerra guanya en vots però empata amb Junts al Consell Comarcal de la Conca

Victòria en vots d’Esquerra Republicana a la Conca de Barberà, fet que li donarà 8 consellers comarcals, els mateixos que Junts per Catalunya, que serà la segona força, segons els resultats provisionals que podrien variar quan es corregeixi un error de transmissió de dades d’una mesa electoral de Montblanc. La FIC perd representació mentre els socialistes la mantenen.

D’una banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà podria mantenir el govern d’unitat que inicialment van signar Esquerra i la FIC, repartint-se la presidència el 2015, i al qual després es va afegir Convergència i Unió i el PSC.

Els republicans han recollit els bons resultats a diverses poblacions de la Conca com l’Espluga, on han tret el seu millor resultat, o a Montblanc, on tot i perdre regidors mantenen la majoria absoluta. Això fa que Esquerra s’hagi fet amb 4.469 vots (41,83%) i 44 regidors a la Conca de Barberà. Això els dona 8 consells comarcals. Aquests resultats poden variar en les properes hores, quan es publiquin els resultats definitius i es corregeixi l’error que havia fet dubtar sobre la majoria absoluta d’Acord Catalanista de Montblanc.

Els republicans es presentaven a 12 municipis de la Conca i han guanyat, a banda de Montblanc i l’Espluga; Blancafort, Rocafort de Queralt, Senan i Solivella. Esquerra també entra als ajuntaments de Santa Coloma de Queralt i Sarral i puja representació a Vimbodí i Poblet.

Junts per Catalunya es queda amb 3.604 vots a la Conca, i com a segona força (33,74%) encara que guanya en número de regidories, 52, i empata a 8 consellers comarcals amb Esquerra. Les agrupacions de Junts han guanyat a Vimbodí i Poblet, Vallclara, Vilaverd, Barberà i Sarral, Forès, Pontils, Llorac, Savallà del Comptat i Vallfogona de Riucorb.

A banda, la FIC passa de 3 a 2 consellers comarcals, ja que ha perdut el seu regidor a Montblanc, tot i sumar a tota la comarca 1.378 vots, un 12,90%. Aquest mandat tindran 18 regidors a la Conca. El PSC ha aconseguit 7 regidors a la Conca i un conseller comarcal, amb 617, un 5,78%.

Esquerra guanya a la Diputació

A la Diputació de Tarragona també Esquerra ha aconseguit uns importants resultats, converint-se en la primera força a la cambra supramunicipal. L’elecció en aquest organisme, com als Consells Comarcals, es fa de forma indirecta segons els vots als ajuntaments. Esquerra ha estat la força més votada a la demarcació de Tarragona i això li ha donat 11 dels 27 diputats dels partits judicials del territori. Fins ara en tenien 7.

Segons informa TAC12, Junts per Catalunya ha passat dels 11 diputats de CiU als 8 de Junts, mentre el PSC creix de 6 a 7. C’S tindrà un diputat però no hi seran ni el PP ni la CUP. L’històric Josep Poblet encara no sap a qui entregarà el comandament de la Diputació, ja que dependrà dels pactes que puguin fer les tres formacions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here