Home Política Espluga de Francolí Josep Maria Vidal és investit alcalde fent una crida a “aixecar” l’Espluga

Josep Maria Vidal és investit alcalde fent una crida a “aixecar” l’Espluga

0
Josep Maria Vidal és investit alcalde fent una crida a “aixecar” l’Espluga

Josep Maria Vidal ha estat investit nou alcalde de l’Espluga de Francolí gràcies als vots de Som Espluga, amb majoria absoluta, i el de Francesc Sánchez de Nova Espluga. D’altra banda, Jordi Torre de Junts per l’Espluga també ha optat a l’elecció, però només ha aconseguit tres vots. Un ple emotiu on els onze regidors han agafat les seves credencials.

La mesa d’edat ha estat conformada per Laura Ruíz de Porras i Laura Poblet. La primera, emocionada, ha estat qui ha donat la vara d’alcalde a Josep Maria Vidal. El nou alcalde ha agraït la confiança als seus votants i ha fet una crida a “aixecar” l’Espluga, posant “les persones al centre de l’acció política municipal”.

Mesa d’edat (Foto: Arnau Martínez)

Josep Maria Vidal també ha anomenat les prioritats del nou govern: l’habitatge, la igualtat, els serveis socials, equipaments, infants i gent gran, cultura i educació. Encara no es coneixen les regidories, però aquest dilluns a la tarda es faran públiques.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal fixa les prioritats del govern

En una altra línia, tot i tenir majoria absoluta amb set regidors, Vidal ha subratllat que seran “dialogants” amb les dues forces de l’oposició i els ha emplaçat a treballar plegats en els “grans projectes”.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal es mostra obert al diàleg

Una oposició “rigorosa i exigent”

Grup de Junts per l’Espluga (Foto: Arnau Martínez)

Qui encapçalarà l’oposició, Jordi Torre de Junts per l’Espluga, ha dit que faran aquest paper d’una manera “rigorosa i exigent”. Ha seguit dient que l’objectiu del seu grup és “transformar l’Espluga” i que ho seguiran fent des de l’oposició. A més a més, ha assegurat que “l’hora de Junts per l’Espluga de Francolí encara ha d’arribar”.

D’altra banda, Torre ha manifestat la intenció de “treballar al carrer” amb entitats i veïns. Finalment, ha obert les portes al diàleg amb l’equip de govern fent una oposició “responsable, prepositiva, suau amb les formes, però contundent amb el contingut” i s’ha mostrat disposat a posar a disposició del govern alguns projectes que duien al programa electoral.

ÀUDIO: Jordi Torre diu que seguiran treballant per l’Espluga

El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, ha estat el més breu, assegurant que farà costat a totes “les propostes que siguin bones i beneficioses pel nostre municipi” i ha emplaçat a la resta de forces “a fer pinya perquè aquest municipi tiri endavant”. A més a més ha assenyalat dues prioritats: el despoblament i l’envelliment.

ÀUDIO: Francesc Sánchez emplaça a tots els grups a fer pinya per l’Espluga

Juren el càrrec “per la república catalana”

Jurament del càrrec (Foto: Arnau Martínez)

Tots els nous regidors han jurat el càrrec “per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”, seguint la formula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència.

Només Jordi Torre ha canviat alguna paraula: “amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya i amb la meva solidaritat i suport als presos i preses polítics i als exiliats i exiliades, manifesto el meu ferm compromís amb la República Catalana”.

Només Francesc Sánchez ha promès el càrrec “per imperatiu legal, per Catalunya i per l’Espluga”.

Recupera el ple d’investidura i de constitució del nou Ajuntament

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here