Eleccions Municipals

Josep Maria Vidal és investit alcalde fent una crida a “aixecar” l’Espluga

Josep Maria Vidal, nou alcalde de l'Espluga de Francolí

Josep Maria Vidal ha estat investit nou alcalde de l’Espluga de Francolí gràcies als vots de Som Espluga, amb majoria absoluta, i el de Francesc Sánchez de Nova Espluga. D’altra banda, Jordi Torre de Junts per l’Espluga també ha optat a l’elecció, però només ha aconseguit tres vots. Un ple emotiu on els onze regidors han agafat les seves credencials.

La mesa d’edat ha estat conformada per Laura Ruíz de Porras i Laura Poblet. La primera, emocionada, ha estat qui ha donat la vara d’alcalde a Josep Maria Vidal. El nou alcalde ha agraït la confiança als seus votants i ha fet una crida a “aixecar” l’Espluga, posant “les persones al centre de l’acció política municipal”.

Mesa d’edat (Foto: Arnau Martínez)

Josep Maria Vidal també ha anomenat les prioritats del nou govern: l’habitatge, la igualtat, els serveis socials, equipaments, infants i gent gran, cultura i educació. Encara no es coneixen les regidories, però aquest dilluns a la tarda es faran públiques.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal fixa les prioritats del govern

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/06/Vidal-prioritats.mp3

En una altra línia, tot i tenir majoria absoluta amb set regidors, Vidal ha subratllat que seran “dialogants” amb les dues forces de l’oposició i els ha emplaçat a treballar plegats en els “grans projectes”.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal es mostra obert al diàleg

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/06/Vidal-oposició.mp3

Una oposició “rigorosa i exigent”

Grup de Junts per l’Espluga (Foto: Arnau Martínez)

Qui encapçalarà l’oposició, Jordi Torre de Junts per l’Espluga, ha dit que faran aquest paper d’una manera “rigorosa i exigent”. Ha seguit dient que l’objectiu del seu grup és “transformar l’Espluga” i que ho seguiran fent des de l’oposició. A més a més, ha assegurat que “l’hora de Junts per l’Espluga de Francolí encara ha d’arribar”.

D’altra banda, Torre ha manifestat la intenció de “treballar al carrer” amb entitats i veïns. Finalment, ha obert les portes al diàleg amb l’equip de govern fent una oposició “responsable, prepositiva, suau amb les formes, però contundent amb el contingut” i s’ha mostrat disposat a posar a disposició del govern alguns projectes que duien al programa electoral.

ÀUDIO: Jordi Torre diu que seguiran treballant per l’Espluga

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/06/Jordi-Torre-tall-ple.mp3

El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, ha estat el més breu, assegurant que farà costat a totes “les propostes que siguin bones i beneficioses pel nostre municipi” i ha emplaçat a la resta de forces “a fer pinya perquè aquest municipi tiri endavant”. A més a més ha assenyalat dues prioritats: el despoblament i l’envelliment.

ÀUDIO: Francesc Sánchez emplaça a tots els grups a fer pinya per l’Espluga

https://efmr.cat/eleccions/wp-content/uploads/sites/4/2019/06/Francesc-Sanchez-tall-ple.mp3

Juren el càrrec “per la república catalana”

Jurament del càrrec (Foto: Arnau Martínez)

Tots els nous regidors han jurat el càrrec “per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”, seguint la formula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència.

Només Jordi Torre ha canviat alguna paraula: “amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya i amb la meva solidaritat i suport als presos i preses polítics i als exiliats i exiliades, manifesto el meu ferm compromís amb la República Catalana”.

Només Francesc Sánchez ha promès el càrrec “per imperatiu legal, per Catalunya i per l’Espluga”.

Recupera el ple d’investidura i de constitució del nou Ajuntament

Exit mobile version